Fleece informatie

Fleece, informatie over fleece

Fleece, wie kent het niet? Koop uw fleece hier

De meeste mensen hebben zeker een paar fleece artikelen in hun kledingkast hangen of kleding stukken waarin fleece zit verwerkt.

Er zijn zeker mensen die fleece hebben omarmd vanwege de fijne eigenschappen van de stof. Daarnaast hoeft een leuke fleece trui of vest zeker niet duur te zijn. Fleece zie je niet alleen terug bij de actieve buitenmens, maar ook bij het chillen in de natuur of gewoon in en rond het huis.

Daarnaast zie je fleece artikelen ook terug in het bedrijfsleven, van de horeca en de transport tot in de wat zwaardere beroepen.

Hanova Textiles kan alles op het gebied van fleece leveren en bedrukken. Onderstaand verdere informatie over fleece in het algemeen.

Wij leveren en bedrukken fleece voor geheel Nederland en België.

De eigenschappen van fleece sluiten vaak aan bij de mensen die op zoek zijn naar dat beetje extra warmte gecombineerd met een lichte en flexibele stof. Fleece is het Engelse woord voor vacht en vacht associëren we met warmte, een extra laag om je heen met enige zachtheid.

Waarom is fleece eigenlijk populair gebleven?

Fleece is zacht, licht van gewicht, makkelijk om mee te nemen, ademend en isolerend en geeft je gewoon een behaaglijk gevoel wanneer je het draagt of om je heen hebt.
Fleece beschikt over een grote luchtdoorlatendheid en heeft dus een groot ademend vermogen. U gaat er dus niet snel in zweten. Fleece kan ook gebruikt worden als extra isolerende laag. Vanwege deze eigenschappen voelt u zich dus prettig in fleece artikelen zowel bij inspanning als bij ontspanning.

Zitten er ook nadelen aan fleece producten?

Fleece is eigenlijk niet prettig in de regen. Fleece is niet waterafstotend, zoals softshell dat wel is. Fleece blijft wel ademend indien het nat is geworden, maar voelt dan niet meer zo comfortabel aan.
In softshell jassen zit ook fleece verwerkt en mede daarom zijn fleece jassen ook ademend. Een fleece jas is echter wel waterafstotend. Wilt u dus de kenmerken hebben van fleece in combinatie met waterafstotende eigenschappen? Surf dan snel verder naar onze softshell enzo webshop.

Zijn er verschillen in fleece producten? 

Tegenwoordig zijn alle fleece artikelen wel okay te noemen maar natuurlijk zijn er verschillen in kwaliteit die vaak in de prijs weer tot uitdrukking komen.
De eigenschappen van fleece worden door de breiwijze bepaald en door de hoeveelheid materiaal dat uiteindelijk per m² is gebruikt. Hoe hoger dit getal, des te zwaardere kwaliteit fleece is het betreffende product.
Waaruit bestaat fleece eigenlijk? Is fleece duurzaam?

Wist u dat fleece eigenlijk wordt gemaakt van plastic? Zo helpt u eigenlijk het milieu ook nog een beetje. Van de ingezamelde PET flessen, de plastic flessen die wij in de supermarkt kopen, wordt onder andere fleece gemaakt.
Deze plastic flessen gaan naar een verwerker en aldaar worden de flessen gewassen en verder verwerkt. De flessen worden hierna tot snippers vermalen en daarna worden er lange draden fiber van gemaakt. Uiteindelijk worden er van deze draden fleece artikelen gemaakt.

Fleece is eigenlijk een materiaal op basis van polyethyleentereftalaat (PET). Het is synthetisch materiaal, meestal polyester, dat door de wijze van verwerking sterk isolerend wordt.

De draden of fibers worden eigenlijk met elkaar verbonden waarna het nogmaals wordt gewassen. Hierbij krimpt het materiaal en krijgt het de vorm van een vacht (fleece).

Fleece is dus eigenlijk een duurzaam product omdat het volledig wordt gemaakt van gerecycled materiaal wat past bij het streven van producenten om duurzame producten te maken.