Fleece wassen

Fleece wassen

Fleece wassen en onderhouden is een vraag die ons met enige regelmaat wordt gesteld.

Fleece is de Engelse naam voor vacht. Fleece is echter geen natuurlijk product, maar feitelijk een kunststof product. Fleece is wel een duurzaam product.

Er zijn verschillende leveranciers die fleece producten leveren. Wij adviseren altijd in eerste instantie om de wasvoorschriften te lezen welke de leveranciers u aanraden.

Heeft u fleece laten bedrukken? Hou dan ook rekening met de wasvoorschriften van de bedrukking.

Desgewenst kunnen wij deze pagina “custom made” voor u inrichten met de uitstraling van uw onderneming, school, verenging of stichting waarmee deze dus herkenbaar voor de bezoekers wordt.

Fleece is licht, duurzaam en warm. Het heeft een bepaalde coating, maar het stoot in principe geen water af. Fleece droogt in principe snel en hoeft daarom niet perse in de droogtrommel.

Eigenlijk moet je fleece producten sowieso liever niet in de droogtrommel stoppen.

Fleece is huidvriendelijk, licht en flexibel. In principe heeft fleece een lange levensduur.

Indien u lang plezier wilt hebben van uw fleece artikelen kunt u het best de wasvoorschriften volgen plus, de volgende informatie over fleece wassen:

- Gebruik een mild wasmiddel om de fleece te wassen
- Was de fleece binnenste buiten, zeker als de fleece van een bedrukking is voorzien
- Hang de fleece na het wassen uit op een droogrek of hang het buiten te drogen
- Fleece moet u zeker niet te heet wassen
- Bij voorkeur moet u fleece niet in de droger stoppen

Vaak vormen er zich kleine knobbeltjes op de fleece kleding. Dit is kenmerkend voor fleece en kunnen vaak niet worden vermeden. Het is echter uitsluitend een optisch probleem en zal de functionaliteit van fleece niet beïnvloeden.

Fleece is van nature sneldrogend en kan minder goed tegen hitte. Indien u fleece gaat strijken adviseren wij u dit zeker binnenste buiten te doen en niet rechtstreeks op de fleece kleding.

Leg fleece dan ook nooit op de kachel of op een andere warmte bron te drogen. De fleece zal snel schroeien en u krijgt daardoor lelijke plekken.

Twijfelt u? Neem dan contact op met onze klantenservice.

Hanova Textiles, voor het leveren en bedrukken van al uw kleding, ook uw fleece.